11. Sundhed og Trivsel

11.1. Kantine

I Nykøbing er der kantineordning. Kontakt Absalons kantine for aftale om kantineordning.

I Nakskov og Vordingborg er der mulighed for at benytte Campus-kantinen.


11.2. Rygning

VUC Storstrøms rygepolitik skal medvirke til at begrænse generne ved rygning på VUC Storstrøms afdelinger. VUC Storstrøm er en røgfri arbejdsplads til gavn for sundhed og indeklima.

Rygning er derfor ikke tilladt indendørs på VUC Storstrøm.

Rygning er kun tilladt på de markerede områder.  

 

11.3. Alkohol og misbrug

Overordnet er holdningen i VUC Storstrøm, at alkohol og arbejde ikke hører sammen. Det samme gælder for euforiserende og narkotiske stoffer. Formålet med politikken er, at:

  • sikre debat og åbenhed om alkohol og misbrug
  • forebygge misbrug af rusmidler
  • tilbyde medarbejdere med misbrug nødvendig hjælp og støtte samt
  • styrke sundheden blandt VUC Storstrøms medarbejdere.

Aftalte rammer

Det accepteres imidlertid, at der ved særlige lejligheder kan ske indtagelse af alkohol. Det gælder f.eks. ved receptioner og jubilæer. Direktionen kan give tilladelse til indtagelse af alkohol ved særlige lejligheder.

Ansatte med misbrugsproblemer

VUC Storstrøm vil medvirke til effektiv behandling af ansatte, som har misbrugsproblemer. Hvis en ansat erklærer sig villig til behandling, vil der ikke blive indledt tjenstlig sanktion, men i stedet aftales et hjælpe- og behandlingsforløb.

Ansvar

En misbruger har selv et ansvar for at erkende sit misbrugsproblem og for at medvirke til at komme ud af problemet. Ledelsen har ansvaret for, at der tages de nødvendige initiativer i tilfælde af formodet eller bevist misbrug. De har et særligt ansvar for så tidligt som muligt at agere i forhold til mistanke om eventuelt misbrug. Lederen kan således benytte sygefraværsstatistikken aktivt for at opdage evt. mange kortere eller længere sygefraværsperioder.

Kollegansvar

På alle arbejdspladser skal der føres dialog, som skaber muligheder for åbenhed om misbrugsproblemer, og som derved bryder eventuel fortielse og misforstået loyalitet. Det skal være naturligt, at kolleger kan hjælpe en medarbejder med at erkende sit eventuelle misbrugsproblem, og det skal være naturligt, at kollegerne bistår og hjælper i et aftalt behandlingsforløb.

Handling

Hvis ledelsen får mistanke om et eventuelt misbrug, kontaktes medarbejderen hurtigst muligt for at afklare, om der er et problem, og tillidsrepræsentanten orienteres/inddrages. Eventuelt inddrages en ekstern misbrugskonsulent i arbejdet med at klarlægge, hvorvidt der er tale om et misbrug.

Såfremt der er tale om et misbrug, udarbejdes der i samarbejde med misbrugskonsulenten en kontrakt for medarbejdere, om hvilken behandling medarbejderen skal deltage i.

Det er en forudsætning, at man efter endt behandling genindtræder i sin stilling.

11.4. Sygdom

11.4.a. Sygemelding

Ansatte på VUC Storstrøm skal telefonisk melde sig syge på første sygedag. Sygemeldingen meddeles til afdelingskontoret efter nedenstående procedure. Du skal så vidt muligt give besked inden arbejdstids begyndelse.


Link til sygefraværspolitikken

Link til skemaet for procedure

11.4.b. Barns 1. og 2. sygedag

Medarbejderen har efter anmodning i det enkelte tilfælde mulighed for hel eller delvis tjenestefri på barnets 1. og 2. sygedag, når følgende betingelser er opfyldt:

  • barnet er under 18 og hjemmeboende
  • fravær er nødvendig af hensyn til barnet og
  • tjenestefrihed er forenelig med forholdene på VUC Storstrøm.

11.4.c. Alvorlig sygdom i familien

Alvorlig sygdom  - Se dette link.

En lønmodtager har ret til omsorgsorlov i 5 arbejdsdage hvert kalenderår til at yde personlig omsorg eller støtte til egne børn, forældre, ægtefælle eller partner eller en person, der bor i samme husstand som lønmodtageren, som har behov for væsentlig omsorg eller støtte på grund af en alvorlig helbredsmæssig tilstand. Omsorgsorlov kan afholdes som en samlet periode eller som enkelte dage. Ubrugte omsorgsdage bortfalder ved årets udgang. Arbejdsgiveren kan kræve, at lønmodtageren lægeligt dokumenterer behovet for væsentlig omsorg eller støtte på grund af en alvorlig helbredsmæssig tilstand.

11.4.d. Dødsfald

Som udgangspunkt sendes en buket blomster fra VUC Storstrøm. Afdelingen, hvor pågældende har været ansat, varetager denne opgave.

 

11.5. Omsorgsdage

Hver af forældrene har ret til 2 omsorgsdage pr. barn pr. kalenderår til og med det år, hvor barnet fylder 7. Dagene kan ikke overføres fra år til år; dog undtaget herfra er det år, barnet fødes, hvor man godt kan overføre dagene til næste år.

Omsorgsdagene kan afholdes som hele eller halve dage eller som 2 dage i træk.

”Forholdene på arbejdspladsen indgår i beslutningen om, hvordan omsorgsdagene kan afholdes”. Dette betyder på VUC Storstrøm, at:

  • man generelt ikke kan regne med at afholde omsorgsdage i eksamensperioden og lige i starten af undervisningssæsonen.
  • dagene skal aftales i god tid, så vi kan få passet tingene ind. 

11.6. Ferie

11.7. Barsel

Se dette link til Medarbejder- og Kompetencestyrelsen

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte personalekonsulenten.

11.8. Personaleforening

I  Vordingborg, Faxe, Næstved, Nakskov og Nykøbing er der Personaleforeninger.

I Vordingborg er der en gavekasse, hvor medarbejderne samler ind til fødselsdage mv.

Kontakt nærmeste leder for yderligere oplysninger.  

11.9. Retningslinjer for personaleforplejning, repræsentation samt køb og modtagelse af gaver

Se venligst dette dokument


Hvis der opstår tvivl skal man rette henvendelse til nærmeste leder.

11.10. Når vi fester på arbejdspladsen

11.11. Personalegoder

Medarbejderrabat ved køb af briller

Alle medarbejdere på VUC Storstrøm er omfattet af Louis Nielsens Premium Club. Det er en ordning, der sikrer rabat til dig og din familie, uanset hvilken privatbrille I ønsker at købe hos Louis Nielsen. 

For at benytte ordningen, skal du klikke ind på VUC Storstrøm’s helt egen unikke Premium Club webside. Her finder du aktuelle tilbud og registrerer din personlige rabatkupon. 

På siden er der også link til Premium Club Family, hvor du kan registrere rabatkuponer med særlige tilbud til din nærmeste familie.  


God kaffe til personalepris
På VUC Storstrøm kan du som medarbejder købe vores gode personalekaffe GOLD BLEND til en fordelagtig pris. 

Kaffen koster 180 kr. pr. kg. 

Hvis du ønsker at købe en pose kaffe, skal du blot tage kontakt til den tekniske serviceleder på din afdeling. En pose kaffe koster 180 kr. som overføres via Mobilepay til "VUC Storstrøm Kaffe" på 200996.

Læs mere om kaffen GOLD BLEND her.

11.12 Mærkedage

Ved 25 års, 40 års og 50 års ansættelse i staten markeres dagen med en reception. Nærmeste leder og jubilaren aftaler i fællesskab forløbet af reception mm. Jubilæumsgratiale udbetales med lønnen.

Da VUC Storstrøm kun delvist råder over oplysninger om medarbejdernes jubilæumsanciennitet, anmodes medarbejdere om evt. at advisere VUC Storstrøm om en kommende mærkedag.