5. Samarbejdsstruktur
5.1. MIO - Medindflydelsesorgan
Samarbejdsudvalg bestående af ledelses- og medarbejderrepræsentanter. På VUC Storstrøm er Samarbejdsudvalget (SU) tillagt arbejdsmiljøudvalget. Læs en beskrivelse af MIO-udvalgets sammensætning, pligter, rettigheder, opgaver samt mødestruktur på dette link.
5.2. AMO - Arbejdsmiljøorganisationen
Der er på hver afdeling nedsat en arbejdsmiljøgruppe bestående af afdelingsleder og lokale arbejdsmiljørepræsentanter. Hver afdeling udpeger 2 medarbejdere fra hhv. TAP og det pædagogiske personale, der sammen med afdelingslederen udgør den lokale arbejdsmiljøgruppe. (AMG). Arbejdsmiljøgruppen skal løbende iagttage sikkerheden og sundheden for at forhindre og forebygge, at der opstår arbejdsmiljøproblemer.
De lokale AMG udpeger 2 repræsentanter, der sammen med den administrerende direktør udgør det overordnende arbejdsmiljøudvalg. Arbejdsmiljøudvalget planlægger, leder og koordinerer virksomhedens samarbejde om arbejdsmiljø.
De lokale arbejdsmiljøgrupper samt arbejdsmiljøudvalget udgør VUC Storstrøms arbejdsmiljøorganisation.
Læs mere om udpegning til arbejdsmiljøudvalget
5.2.a Kontakt til arbejdsmiljørepræsentanterne
5.3. Kursistråd
På alle afdelinger nedsættes der blandt VUC Storstrøms kursister et kursistråd, der varetager kursisternes interesser. Kursistinddragelsen på VUC Storstrøm sker i henhold til bestemmelserne i ”bekendtgørelse om elevråd ved institutioner for almengymnasial uddannelse, almen voksenuddannelse eller erhvervsrettet uddannelse samt private gymnasieskoler, studenterkurser og kurser til højere forberedelseseksamen”.
En gang årligt nedsættes afdelingskursistråd på VUC Storstrøms afdelinger i Nakskov, Nykøbing Falster, Vordingborg, Faxe og Næstved. Etableringen af afdelingskursistrådene foretages ved kursusårets start.
Afdelingskursistrådene repræsenterer kursisternes interesser på de enkelte afdelinger, og indgår i dialog med afdelingernes uddannelseschef om spørgsmål af betydning for kursisterne i almindelighed.
Afdelingskursistrådene udgør tilsammen fælleskursistrådet på VUC Storstrøm, der repræsenterer kursisternes interesser over for VUC Storstrøms direktion. Fælleskursistrådets formandskab indgår i dialog med VUC Storstrøms direktion om tværgående spørgsmål af betydning for kursisterne i almindelighed.
VUC Storstrøm afvikler én årlig konference for alle kursistrådsmedlemmer. På konferencen gives inspiration til indsatsområder for det kommende års arbejde i kursistrådene, og der gives nyttig erfaringsudveksling kursistrådene imellem. Det er også på den årlige kursistrådskonference, at der foretages valg af kursistrepræsentanter til VUC Storstrøms bestyrelse. To kursistrådsmedlemmer vælges til at deltage i arbejdet i VUC Storstrøms bestyrelse.
5.4. Uddannelsesudvalg
Bestyrelsen for VUC skal i henhold til LBK nr. 777 2015 nedsætte et Uddannelsesudvalg, der rådgiver bestyrelsen i uddannelsesspørgsmål vedr. forberedende voksenundervisning (FVU) og orblindeundervisning (OBU). Uddannelsesudvalget skal bl.a. høres omkring indgåelse af driftsoverenskomster om FVU og OBU.
Udvalget sammensættes af repræsentanter for arbejdsgivere og arbejdstagere, der repræsenteres ligeligt i udvalget, samt af repræsentanter for driftsoverenskomstparter, der har mindst to pladser i uddannelsesudvalget. Udvalget kan i øvrigt have medlemmer udpeget af institutionen.
5.5. Kvalitetssikring på VUC Storstrøm
På VUC Storstrøm arbejder vi systematisk med kvalitetssikring for løbende at udvikle og forbedre kvaliteten af vores uddannelser, undervisningen og VUC Storstrøm som helhed. Vi arbejder hele tiden med at sikre høj kvalitet i vores uddannelser, gode studiemiljøer for vores kursister og en god arbejdsplads for vores medarbejdere. Derfor arbejder vi løbende med evaluering af undervisning, samt trivsel blandt kursister og medarbejdere.
VUC Storstrøm arbejder blandt andet med kvalitetssikring inden for pædagogisk udvikling, evaluering af undervisningen, arbejdsmiljø og trivsel samt selvevaluering.
Læs mere om kvalitetssikring på VUC Storstrøm